Tanjug

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je upoznao američku delegaciju na sastanku u Sarajevu da Republika Srpska nema ni jedan plan o secesiji i da će nastaviti da se političkim i pravnim sredstvima bori za sprovođenje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH.

Dodik je rekao da Republika Srpska ostaje posvećena slovu Dejtonskog sporazuma i Ustavu BiH i da je privržena politici mira. On je istakao da Republika Srpska instistira da i drugi poštuju slovo Dejtonskog sporazuma, i da očekuje od međunarodne zajednice da poštuje i sprovodi ovaj sporazum i Ustav BiH.

– Samo onaj Ustav i Dejtonski sporazum koji predviđaju sprovođenje slova Dejtona su za nas prihvatljivi – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naglasio da Srpska uvažava spoljni suverenitet, unutrašnji integritet i ustavno uređenje BiH, koja je stavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. On je rekao da je američka delegacija pokazala veliku zainteresovanost za stanje u BiH i želju da se neke stvari počnu rešavati.

2 COMMENTS

  1. Pa kako sad nema??? A zasto nema? Zbog nasmrkanog Sukala, intimnog savjetnika, postó si kó vetrenjaca. Okreces kako vetar duva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here