EPA/Justin Lane
Ilon Mask

Republikanci iz Predstavničkog doma upozorili su vlasnika Tvitera Ilona Maska da terorističke organizacije traže načine da pojačaju svoju propagandu na ovoj društvenoj mreži.

Republikanci Pet Falon, Kit Self, Roni Džekson i Džejms Mojlan poslali su pismo Masku zahtevajući odgovor kako Tviter može da spreči zloupotrebu svoje platforme i kako se odvija proces nečije verifikacije preko koje se dobija plava kvačica, preneo je “Vašington tajms”.

“Nedavni izveštaji o tome kako talibani sebi verifikuju naloge na Tviteru podigli su zabrinutost da bi mogli da koriste algoritme kako bi širili mržnju, radikalizam i terorističku propagandu. Važno je da se zna da SAD ne priznaju talibane kao legitimnu vladu Avganistana”, navodi se u pismu.

Falon je naveo da ostale grupe, poput terorističke Islamske države, traže nove metode da dospeju do šire javnosti putem interneta.

“Ne smemo da dozvolimo ovim ubilačkim grupama da zloupotrebljavaju američke platforme da vrše represiju nad ženama, da zabranjuju verske slobode, demokratiju i etničke manjine”, istakao je Falon u saopštenju.

3 COMMENTS

  1. И наравно “терориста” је свако онај ко неће да се нагузи американцима….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here