pixabay.com

Sa toplijim vremenom se sve češće pojavljuju insekti, pa umesto da koristite hemijske preparate protiv njih, možete iskoristiti i prirodna eterična ulja.

Biolozi ističu da insekte odvraća jak miris eukaliptusa. Dakle, ako tražite najefikasniji način da koristite eukaliptus, on preporučuje čisto ulje eukaliptusa koje se lako širi po vašem domu.

Štetočine su uznemirene jakim mirisima, a eukaliptus obično nije miris koji je autohton za to područje, tako da njegova nepoznatost u kombinaciji sa njegovom snagom uzrokuje da ga štetočine doživljavaju kao pretnju.

Međutim, možete koristiti sva prirodna sredstva za odvraćanje koje želite, ali ako imate rupe ili prostore za ulazak štetočina u vašu kuću, oni će – zato prvo popraviti ta mesta. Ako, iz nekog razloga, ne možete da zatvorite te ulazne tačke, neka te tačke budu fokus vašeg postavljanja eukaliptusa radi maksimalne efikasnosti odvraćanja.

Važno je, međutim, napomenuti da ovo ulje može biti štetno za životinje, pa je najbolje da ga koristite oprezno ako imate kućnog ljubimca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here