Rešite se visećeg podbratka

0

Istežite vrat i gurajte glavom ruke za jače mišiće

Počnite sa masažom – Masaža je jedan od najefikasnijih i najjednostavnijih načina da se rešite dosanih naslaga ispod brade. Nije vam potrebno mnogo vremena, umeća niti napora. Prvo prstima lupkajte kožu ispod brade, a onda prstima povlačive od vrata ka bradi. Dok to radite, namestite vilicu tako da vam donji zubi prelaze preko gornjih, dakle isturite donju vilicu. Radite ovo oko 5 minuta ujutru i isto toliko uveče prilikom nanošenja hidratantne kreme.

Zategnite mišiće – Masaže pomažu, ali da bi podbratak bio lep i mladalački, potrebno je i aktivirati mišiće. Jedan od načina jeste vežba koja se za to najčešće preporučuje. Potrebno je da jako otvorite usta, donju usnu "razvucite" preko donjih zuba, pa vilicu pomerajte gore-dole. Ovo ponovite oko 15 puta za početak, kasnije možete da povećate broj ponavljanja.

Poljubite plafon – Još jedna izuzetno popularna i efikasna vežba, koja takođe ne oduzima mnogo vremena. Možete da stojite ili da sedite, bitno je samo da je kičma ispravljena. Glavu nagnite unazad tako da gledate u plafon, i da osetite kako vam se mišići ispod brade istežu. Zatim napućite usne, kao da želite da poljubite plafon, i ostanite u tom položaju pet sekundi. Dok ovo radite, potrudite se da ostali mišići lica budu opušteni.

Vežba otpora – Palac jedne ruke stavite na viličnu kost, tačno na mestu gde se ona savija i kreće gore, ka uhu. Kažiprst iste ruke stavite na to isto mesto sa druge strane. Tako će vaša ruka napraviti luk, na koji glava može da se oslanja. Zatim lagano i kontrolisano krenite da gurate glavu i vrat ka ruci, oslanjajući tako celu glavu. Pritisak ne treba da bude jak, ali morate da osetite da su se mišići aktivirali. Da bi vežba bila efikasna, potrebno je da ostanete u ovom položaju najmanje 10 minuta. Ako ne možete 10, izdržite barem dva puta po pet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here