Rezerve osvetlale obraz

Vestionline
0
Vestionline
Na pragu novog uspeha: Rezervni tim juriša na trofej

Proteklog vikenda odigrana je prva runda plej-ofa u svim kategorijama Južnih distrikta Novog Južnog Velsa. Orlovi iz Sidneja vodili su bitku na tri fronta u seniorskoj kategoriji – prvi tim, rezerve i “All age” tim i obezbedili su plasman u dva finala.

U centralnom meču plej-ofa Premijer lige seniora, tim Orlova pretrpeo je poraz od ferfildskih PATS-a 1:2 i tako neočekivano završio sezonu već na prvoj stepenici razigravanja. Tokom sezone Orlovi su PATS-ima u dve utakmice dali čak 10 golova, a sada kad je bilo najpotrebnije naš tim nije bio na visini zadatka.

Nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu naš tim je pojačao tempo u nastavku i zapretio preko Divljanovića i Pupovca, ali je izostala realizacija. Sa druge strane, uporni PATS-i su iz poklon penala bili sigurni i poveli sredinom drugog poluvremena.

Usledilo je izjednačenje iz još jednog penala, kada je Divljanović bio siguran. Međutim, nesrećno popodne za naš tim zapečatio je napadač PATS-a koji je bio najspretniji ispred gola Pavića i pet minuta pre kraja eliminisao Orlove.

Rezervni tim Orlova pod dirigentskom palicom Duška Dragaša doneo je veliku radost klubu. Rezervisti su nakon ligaškog dela sezone bili drugi, pa su u plej-ofu odmerili snage sa šampionom Kemps krikom, kojeg su pobedili sa 4:1 i tako su automatski obezbedili plasman u veliko finale.

Po dva gola u ovoj velikoj pobedi dali su Dražen Kužet i Vanja Bošković, i to na identičan način – po jedan iz penala i po jedan iz igre. Valja napomenuti, da su rezervisti Orlova i pre dve godine osvojili veliko finale, pa ih sada samo jedna pobeda deli od ponavljanja uspeha iz 2017.

“All age” tim sidnejskih Orlova takođe je pobedio Kemps krik u svom rangu razigravanja sa 2:0, golovima Tonija Mandića i Duleta Srbića i tako obezbedio još jedno finale za ovaj klub. Sva finala će se igrati na glavnom terenu SDSFA fudbalskog okruga krajem augusta.

Dva srpska tima u polufinalu

Prvi tim sidnejskih Orlova ipak će imati šansu za osvajanje jednog trofeja i kakvu-takvu utehu za ispadanje u plej-ofu prvenstva. Orlovi danas odmeravaju snage sa bosanskom ekipom Bosijem u okviru “Piter Miler” kupa. Na drugoj strani žreba je prvi tim Beograda, koji će u duelu sa Roversima potražiti put ka pobedi i eventualnom srpskom finalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here