Tanjug/AP

Ruska obećanja i sporazumi sa njima nisu vredni ni papira na kojem su ispisani, izjavio je danas u Kopenhagenu ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

On je objasnio da “Rusija uspeva kada postigne da nas podeli, kada se suoči sa nama jedan na jedan, povuče svoje resurse i pobedi nas”, preneo je Gardijan.

– Rusija je poražena i odustaje kada izgubi inicijativu i nailazi na koordinisan otpor – kazao je Reznikov na međunarodnoj donatorskoj konferenciji koja se održava u Kopenhagenu, kojoj je prisustvovalo nekoliko evropskih ministara odbrane.

Prisutnima se putem video linka obratio i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Velika Britanija i Danska najavile su da će pružiti dodatnu pomoć Ukrajini u novcu i oružju.

Britanija je u saopštenju navela da će Ukrajini isporučiti više višecevnih raketnih sistema koji mogu da gađaju ciljeve udaljene do 80 kilometara, preneo je Rojters.

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da će slanje oružja pomoći Ukrajini da se odbrani od ruske teške artiljerije. Danska će u međuvremenu povećati svoju finansijsku pomoć Ukrajini za 110 miliona evra, rekla je premijerka Mete Frederiksen.

– Ovo je rat protiv vrednosti na kojima su izgrađeni Evropa i slobodni svet… Danas ponovo potvrđujemo našu posvećenost podršci Ukrajini – kazala je ona.

Na konferenciji, čiji su domaćini Ukrajina, Danska i Britanija, razgovaralo se o dugoročnoj podršci Ukrajini nakon ruskog napada na tu zemju.

2 COMMENTS

  1. Kakav je ovo mizeran covek, pa njegov predsednik je javno priznao da nikad nije ni ramisljao da postuje minski sporazum nego je potpisao da bi dobio na vremenu kako bi se naoruzali, nije ni cudo, skolovoao ga Professor lazi NATO pakta, djejmi sej

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here