Rezolucija o Srebrenici zdrav kompromis

0

Ljajić ističe da su rezolucije o Srebrenici i osudi ratnih zločina zdrav kompromis

 

Ljajić je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) rekao da su u toku konsultacije oko tekstova tih rezolucija. Ministar rada dodao je da bi početkom februara ta dva dokumenata trebalo da se nađu pred poslanicima u skupštini, izraziši očekivanje da će rezolucije brzo biti usvojene.

Ljajić je priznao da je iznenađen brojem protesta i štrajkova, ali je primetio da se oni ne mogu staviti u isti koš jer postoje, kako je rekao, oni izrazi nezadovoljstva koji su potpuno opravdani, oni koji su delimično opravdani, i oni koji su potpuno neopravdani.

Uskoro novi zakoni o štrajkovima radnika

 

Ljajić je najavio nove zakone o štrajkovima koji bi, kako je objasnio, trebalo da jasnu razliku između prostesta i štrajkova, ali, po njemu, tu neće biti nikakvih reduciranja ili ugrožavanja radničkih prava.

 

"Ono što je nužno jeste da mi moramo biti jasni i iskreni i da ne obećavamo ono što ne možemo da ispunimo jer, ukoliko se napravi presedan i na jeftin način počnemo da kupujemo socijalni mir, Vladi Srbije će se to vrlo brzo obiti o glavu", rekao je Ljajić.

Lajić je za proteste dve privatizovane firme u Kuršumliji, kojima je deseti dan blokiran regionalni put Niš-Priština, rekao da je ranije bio sklon da tvrdi da oni nemaju političku konotaciju, ali da je sada uveren da ovaj kuršumlijski ima "političku dimenziju".

 

Predstavnicima kuršumlijske lokalne samouprave predočeno je da je Vlada Srbije spremna da im pomogne u meri u kojoj je to moguće. To se odnosi na šumsko industrijski kombinat "Kopaonik", kao i na modnu konfekciju "7. jul", konstatovao je ministar, ali to ne znači da će država prihvatiti da pokreće i održava proizvodnju u propalim firmama.

 

"Nažalost, mi danas plaćamo račune pogrešnih političkih i ekonomskih odluka iz prošlosti. Zato treba da učimo na svojim greškama da ne učino ništa zbog čega bi generacije kasnije snosile posledice", naveo je Ljajić.

Ukoliko vlada ne bude mogla da se odupre tim pritiscima onda je bolje, smatra Ljajić, da se ide na izbore "čista obraza".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here