Rezolucija opterećuje buduće generacije Srba

0

Misli na budućnost: Milivoje Ivanišević

 

"Srbiji nije nužno da donese sramotnu rezoluciju o Srebrenici kojom bi opravdala ukidanje viza", rekao je Ivanišević na tribini "Stop rezoluciji – genocida u Srebrenici nije bilo", koju je danas u Bratuncu organizovao lokalni odbor Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj".

On je naveo da su u Srebrenici većina poginulih bili vojnici stradali u proboju i borbama, a ne civili.

"Činjenice koje idu u prilog srpskom narodu prikrivaju se i tako će ostati sve dok je to interes Zapada koji se na taj način dodvorava islamskom svetu", ocenio je Ivanišević.
Na skupu je osporen i broj stradalih Bošnjaka iz Srebrenice u julu 1995. godine, te je naglašeno da su muslimani stradali u borbama i međusobnim sukobima.

"Muslimani su se služili, a i danas se služe dezinformacijma o Srebrenici, kao i o drugim ratnim događajima. Kanadski general (Luis) Mekenzi, komandant UNPROFOR-a je u svom izveštaju naveo da u Srebrenici nisu stradali civili i da genocid nije počinjen", rekao je poslanik SRS u Skupštini Srbije Boris Aleksić.

Mirko Blagojević, predsednik SRS "Dr Vojislav Šešelj" u Republici Srpskoj, rekao je da je Haški tribunal izrekao mnoge neistine o Srebrenici isto kao i Komisija za Srebrenicu u čijem izveštaju su sve žrtve iz Srebrenice tokom celog rata navedene kao da su stradale u julu 1995. godine.

"Prema tom spisku ispada da u Srebrenici niko nije poginuo od 1992. do 1995. godine", rekao je Blagojević.

Učesnici tribine su se složili da će aktuelna skupštinska većina u Srbiji verovatno usvojiti ovu, kako su rekli, sramnu rezoluciju o Srebrenici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here