RHMZ upozorava, u Beogradu ponovo kiša

Vestionline, Tanjug
0
Pixabay.com
Foto: Ilustracija

RHMZ je upozorio na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom do utorka, a prema prognozi, i danas će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode – obilne padavina, grad i olujni vetar.

Duvaće slab i umeren vetar severnih pravaca.

Jutarnja temperatura biće od 15 do 19 stepeni, najviša dnevna od 25 do 27 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno sa uslovima za lokalnu pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura oko 19 stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko 27 stepeni.

Prema izlgedima za narednih sedam dana, do 1. jula, u utorak promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Zatim u većini mesta pretežno sunčano i toplo, samo se u sredu i petak uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim krajevima.

Podsetimo, juče je u Bogradu palo oko 60 litara kiše za samo sat i po vremena, a u periodu od 1. do 23. juna više od 100 litara kiše po kvadratnom metru, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je da je posle obilnih padavina poplavljeno 20 obdaništa, kao i da je 6.000 domaćinstava u prestonici bez struje. Istakao je da je najugroženija je leva obala Dunava, gde je palo oko 100 litara kiše za 45 minuta, što je količina koja padne za jedan mesec na teritoriji Beograda

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here