Rim: Više od 80 odsto policajaca bilo bolesno za Novu godinu

0

thejournal.ie
Bio sam bolestan: Izgovor za Novu

Italijanske vlasti zapretile su da će biti preduzeti disciplinski postupci protiv onih koji nisu došli na posao dok je na ulicama Rima oko 600.000 ljudi dočekalo Novu godinu.

Italijanski dnevnik "Republika" navodi da je prvobitno planirano da oko 1.000 policajaca bude na ulicama Rima tokom proslave, ali se oko 835 njih nije pojavilo na poslu uz najčešći izgovor da su "donirali krv ili su suočeni sa nekim fizičkim problemom".

Gradonačelnik Rima Ignacio Marino izjavio je da postupci policajaca nisu narušili proslavu Nove godine.

"Nisu uspeli da pokvare zabavu, ali oni koji su bili neopravdano odsutni suočiće se sa posledicama", naglasio je Marino.

Marinov zamenik Luiđi Nijeri istakao je da je pokrenuta istraga i da će uskoro dati rezultate nakon čega će se znati protiv koga će biti pokrenut pravni postupak.

Predstavnici policijskog sindikata naglašavaju da u Rimu nema dovoljnog broja predstavnika snaga reda i da su zaposleni preopterećeni.

"Potcenjen je nedostatak policajaca i plan za rad tokom praznika. Ima nas oko 5.900, a potrebno je 9.400", kaže sekretar policijskog sindikata Stefano Đanini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here