EPA
Sergej Rjabkov

Vašington svesno zataškava i prikriva svoju vojno-biološku aktivnost u Ukrajini, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Okolnosti koje su nastale tokom izvođenja ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini omogućile su da se vidi iznutra onoga šta se dešava pod vođstvom SAD u sferi vojno-biološke aktivnosti u Ukrajini. Vašington ih svesno zataškava i prikriva onemogućavajući drugim učesnicima međunarodne zajednice da barem shvate šta, gde, kako, iz kojih razloga i u koju svrhu se one sprovode“, rekao je on na zasedanju parlamentarne komisije za istraživanje okolnosti u kojima su američki eksperti stvarali biolaboratorije na teritoriji Ukrajine.

Rjabkov je dodao da Rusija trenutno formira paket dokumenata kako bi uskoro pokrenula zvaničnu istragu o vojno-biološkoj aktivnosti u Ukrajini, koju je inicirao Savet bezbednosti UN.

„Ne sumnjamo da će on biti impresivan, sveobuhvatan, sa dovoljno materijala i svedočenja, dokaza koji će omogućiti da se postavi pitanje pokretanja takve istrage“, dodao je Rjabkov.

On je naglasio da će se protivnici Rusije pokazati kao beskrupulozni igrači u Savetu bezbednosti UN, ako budu ometali istragu.

Rusiju brinu vojno-biološke aktivnosti SAD ne samo u Ukrajini, već i u drugim regionima sveta, naveo je zamenik ministra inostranih poslova Rusije i dodao da reakcija protivnika Rusije na informacije koje su otkrivene svedoče o tome da je Moskva otkrila srž problema.

Rusija će podići pitanje biolaboratorija u Ukrajini u okviru konferencije za razmatranje akcija Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja, koja će biti održana do kraja godine, zaključio je Rjabkov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here