Serbian Orthodox Church
Patrijarh Irinej i Robert Singer

Predsednik Centra za jevrejski uticaj Robert Singer izjavio je saučešće građanima Srbije povodom smrti patrijarha Irineja, saopšteno je danas.

Singer, koji je i bivši izvrši direktor Svetskog jevrejskog kongresa, ukazao je da je patrijarh bio pokretač tolerancije i dobrih odnosa među ljudima svih religija.

“Tokom mandata na mestu izvršnog direktora Svetskog jevrejskog kongresa 2017. godine imao sam privilegiju da lično upoznam Njegovu svetost u Beogradu i tom prilikom sam mu se zahvalio za sve što je učinio u građenju bliskih veza sa jevrejskim narodom”, naveo je Singer.

Posebno je, kako je saopštio, cenio patrijarhov stav protiv antisemitizma i fanatizma i to što je pozivao ljude svih religija i vera na međusobni dijalog i toleranciju.

Istakao je da je to veoma važno jer se tiče miliona vernika širom sveta, i to naročito danas kada raste broj antisemitskih incidenata.

“Naša je dužnost da nastavimo ovo važno delo za bolju budućnost, a trag Njegove Svetosti u tome pamtiće se generacijama”, zaključio je u saopštenju Singer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here