Rodić i Kačarević ostaju u pritvoru

0

Radisav Rodić

Istražni sudija odredio je Rodiću, koji je vlasnik i osnivač listova "Kurir" i "Glas javnosti", pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi mogao da utiče na svedoke u toku istrage, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo.

 

Kačareviću je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke u toku istrage. Rodić je uhapšen 27. oktobra, a Kačarević dan kasnije. Ramićeva je istakla da sud u tom predmetu postupa hitno, s obzirom da je u pitanju pritvorski predmet, napominjući da je to i zakonska obaveza. Ona je podestila da je pre dva dana zakazano saslušanje svedoka u odnosu na krivično delo za koje se tereti Kačarević.

"Saslušanje svedoka je zakazano za 9. novembar, što je najraniji termin koji se mogao odrediti", rekla je Ramićeva i dodala da se svedoci pozivaju pisanim putem i da se stoga mora ostaviti dovoljno vremena za dostavljanje, odnosno urucenje poziva.

Ramićeva je, takođe, podsetila da je istražni sudija odmah po dobijanju molbe odobrio da Rodiću članovi porodice donose hranu u zatvorsku bolnicu zbog specijalnog režima ishrane i terapije.

Za ovu i iduću sedmicu zakazani specijalistički pregledi Rodićevog zdravstenog stanja koji će se obaviti u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama, napomenula je Ramićeva.

Bivši glavni i odgovorni urednik Kačarević koji se zajedno sa Rodićem tereti za zloupotrebu službenog položaja smešten je, prema rečima Ramićeve, u adaptirani deo Okružnog zatvora. Kačarević se, s obzirom da je dijabetičar i boluje od hipertenzije, nalazi pod stalnim nadzorom lekara, kazala je Ramićeva i dodala da redovno uzima terapiju i zatvorsku hranu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here