Roditelji blizanaca se češće razvode

0

 

 

Prema rezultatima tog nedavnog istraživanja, 28 odsto roditalja blizanaca i trojki živi razdvojeno ili su razvedeni, za razliku od ostalih porodica kod kojih ta stopa iznosi 24 odsto.

Glavni razlog razdvajanja i razvoda je finansijske prirode, jer je 62 odsto porodica sa blizancima, trojkama ili još većim brojem istovremeno rođene dece navelo da se njihova finansijska situacija znatno pogoršala posle rođenja dece, za razliku od 40 odsto porodica u kojima nije bilo istovremenog rađanja više dece.

Istraživanje je pokazalo i da su takva deca češće izložena materijalnim odricanjima, pošto njihovi roditelji moraju mnogo više da se bore da bi obezbedili osnovne potrebe kao što su odeća, proslava rođendana, sportski rekviziti i letovanja.

U britanskom udruženju roditelja blizanaca, trojki i većeg broja istovremeno rođene dece (The Twins and Multiple Births Association) se nadaju da će ovo istraživanje skrenuti pažnju vladi na potrebu da se nekim porodicama obezbedi materijalna pomoć, preneli su lokalni mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here