Roditelji ne prihvataju Ivaninu smrt

0

Roditelji je pustili da ode, a sad ne prihvataju da je definitivno otišla

"Oni se i dalje ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Sa njima niko od komšija ne komunicira jer su nekako uvek bili, što bi se reklo, na svoju ruku. Ne vidimo da kod njih neko dolazi. Ivanin otac Drago je retko bio kod kuće i ranije jer je negde radio. Uvek su uvek bili čudni, tako da niko kod njih ne ide", kažu komšije, koje nerado govore o porodici Podraščić iz ulice Bosanske krajine u Batajnici.

 

Podraščići imaju i stariju ćerku i mlađeg sina, koji su takođe maloletni. I brat ubijene učenice je prekjuče izjavio da ne veruje da je Ivana mrtva, tvrdeći da je to "prosto nemoguće".

 

"Ko zna što se u toj porodici još događalo", rekla je za "Alo" jedna komšinica.

Obdukcija tela Ivane Podraščić je završena, a utvrđeno je da je preminula od dva udarca u glavu, koja je zadobila posle silovanja.

Ivanino telo će u ponedeljak biti preneto u kapelu u Deligradsku ulicu u Beogradu, ali još nije poznato da li će roditelji doći da je identifikuju i organizuju formalnosti oko sahrane.

 

"Pošto su zavedeni kao socijalni slučajevi, roditeljima će biti poslato garantno pismo optšine Zemun da dođu u kapelu. Tim garantnim pismom se opština obavezuje da će snositi troškove pogreba. Ukoliko ne dođu, Ivanu može da identifikuje neko do bližih srodnika, prijatelja ili komšija, ali moraju da imaju saglasnost njenih roditelja. Takođe ne mogu da je identifikuju njena sestra i brat jer su još maloletni", rekao je sagovornik "Aloa".

 

On objašnjava da komplikacije oko sahrane mogu da nastupe ukoliko roditelji odbiju idnetifikaciju i ne daju nikom saglasnost da to učini.

 

"U tom slučaju reagovaće nadležne službe, ali se cela procedura ne bi smela odugovlačiti duže od mesec dana", dodaje on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here