Roditelji srpskih mladića: Albanci su našu decu napali noževima, bokserima, ciglama… (VIDEO)

0
Youtube/Kosovo Online
Petković sa porodicama pretučenih mladića

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković nakon razgovara sa srpskim mladićima u Babinom Mostu, koje sinoć napala grupa Albanaca i nanela im telesne povrede, poručio je institucijama u Prištini da je vreme da konačno rade svoj posao i kažnjavaju napadače na Srbe.

Petković je danas obišao povređene srpske mladiće i tom prilikom naglasio da će država Srbija zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji.

– Šta bi se desilo kada bi samo jedna kap krvi pala, ko bi onda odgovarao, zato upozroavamo da je vreme da se vruće prištinske glave ohlade da dodje do normalizacije odnosa i rade svoj posao i krenu da kažnjavaju one koji napadaju Srbe. A ako ovo prodje bez ikakve kazne, jasno je koja se poruka šalje – rekao je Petković.

Zvezdan Slavić, ispričao je kako je došlo do napada na njegovog sina i ostale srpske mladiće.

– Prvo su nasrnuli na Darka Bojkovića. Koristili su noževe i boksere. Napadali su ih ciglama i blokovima. Moj sin ima povrede glave i po telu. Đorđe Bojković je uspeo da pobegne dok su ostale srpske mladiće, koji su bežali kroz polje napadači stigli i još jednom pretukli – kazao je Slavić.

Napadnuti mladići iz bezbednosnih razloga nisu hteli pred kamere. Svi se nalaze kod kuće, nakon ukazane lekarske pomoći u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Roditelji i meštani Babinog Mosta uznemireni su nakon novog incidenta.

– Sada moramo decu da pratimo i do i njive i škole. Ne smeju više preko dana da izađu, da ne govorimo uveče. Ne znamo šta da radimo – rekao je Dejan Bojković, otac jednog od povređenih mladića.

Babin Most je etnički mešovito selo izmedju Prištine i Kosovske Mitrovice i često su srpske porodice mete napada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here