Duh nedavno preminule NBA legende Džona Havličeka kao da je ušao u Nevenu Jovanović u presudnim momentima protiv Belgije.

Devojka koja je na dan utakmice napunila 29. godina će tek imati razlog za slavlje posle izuzetno hrabrog poteza. Na 11 sekundi do kraja i 67:66 za Srbiju je Belgija imala poslednju šansu da dođe do pobede, ali izvrsnom anticipacijom i smelošću je Jovanovićeva ukrala loptu po samom izvođenju i iskusno zadržala je u posedu, pustivši da vreme isteče, pre nego da juriša za lakim poenima.

Sonja Petrović je potom bila faulirana i promašila dva penala. Ostalo je nešto više od sekunde, međutim Belgijanke su bile predaleko da bi nas ugrozile. Čak je i nonšalantni pokušaj Jelene Bruks sa pola terena prošao kroz mrežicu za konačnih 70:66.

Komentar kapitena Milovanovićeve pogledajte ovde.

Spomenuli smo ikonu Boston Seltiksa Džona “Hondoa” Havličeka, jer Nevenin potez neodoljivo podseća na momenat koji je krasio, krasi i krasiće NBA špice zauvek.

I Havličekov Boston, poput Srbije, je vodio u odlučujućim momentima. Konkretno 110:109 za Selktikse u majstorici finala Istoka 1965. protiv Filadelfije. Na satu je bilo tek pet sekundi kada je član “Kuće slavnih” presekao pas Hala Grira za plasman Kelta u finale.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here