Lična arhiva
Šampioni: U-18 ekipa Beograda

Kao i prvi tim Beograda, i omladinski tim ispod 18 godina protekle nedelje igrao je u finalu, deklasirao vršnjake iz Kemps krika sa 4:0 i uneo drugu ovogodišnju titulu u vitrine našeg kluba iz Sidneja.

Susret ove dve ekipe u finalu bio je i očekivan, pošto su tokom sezone bile najuspešnije – Beograd je na kraju prvenstva bio prvi, a Kemps krik drugi. Nakon tesne pobede od 3:2 u polufinalu kvalifikacija, Beograd je po sedmi put ove sezone podelio megdan s istim rivalom i – jednostavno ga pregazio u odlučujućoj utakmici.

Nade našeg kluba su već posle deset minuta stekle prednost, pošto je posle sjajnog pasa Marka Papka Nikolas Sančez prelepim lobom nadmudrio istrčalog golmana Kemps krika. Posle ovog pogotka usledila je agresivna, na momente i gruba igra protivnika. Posledica toga je jedan nesmotren start napadača Kemps krika u 11. minutu posle kojeg je golman Beograda Emanuel Gorkial ostao na travi, a potom kolima hitne pomoći bio odvezen u bolnicu.

Kapiten, strelac i MVP finala: Dejan Dikić

Zbog ukazivanja pomoći našem čuvaru mreže utakmica je prekinuta punih 40 minuta. Kad je susret nastavljen, bilo je očigledno da su naši momci još u šoku zbog povrede svog druga. Inače, Goriala je na golu dostojno zamenio Branko Stegnjaja.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se početkom drugog poluvremena, kad je nad Stefanom Parlićem napravljen prekršaj za najstrožu kaznu. Jedanaesterac je uspešno realizovao kapiten Dejan Dikić za vođstvo 2:0. Tada su se naši momci potpuno oslobodili, zaigrali “sitan vez” kojim su osvajali teren.

Posle jednog kornera, lopta se od Vasima Ismaila odbila u mrežu protivnika. A lopta se našla iza leđa golmana Kemps krika još jednom, kad je njegov igrač pokušao da je izbije, ali je ona nošena vetrom dobila čudnu putanju i završila u mreži za konačnih 4:0.

Za uspomenu: Trener Veso Papak sa svojim učenicima

Sastav za ponos

Trener tima Veso Papak naglašava da je ponosan na momke i ističe da su ovaj uspeh velikim zalaganjem ostvarili svi momci koji su igrali ove sezone: Emanuel Gorkial, Marcus Mekdonald, Jordan Delić, Dejan Dikić, Marko Papak, Milan Pupovac, Branko Stegnjaja, Stefan Parlić, Đorđe Despotović, Aleksandar Pupovac, Danijel Pajić, Danijel Gendić, Vasim Ismail, Nikolas Sančes, Jordan Petruševski, Saša Savičić i Igor Tepša.

Jesenje iskušenje

Beogradove “osamnaestice” u septembru očekuje veliki test, kad će predstavljati Južni Distrikt na državnom nivou, na Ćampion of Ćampions takmičenju na kojem će odmeriti snage sa prvacima ostalih fudbalskih okruga Novog Južnog Velsa.