Rodžers: Ispunili smo cilj plasmanom u Ligu šampiona

0

 

Liverpul je na gostovanju pobedio Norič sa 3:2 i stekao pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čelzi. "Crveni" su tako osigurali treće mesto na tabeli i direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone i nalaze se u dobroj situaciji za osvajanje šampionske titule, prve od 1990. godine.

"Na početku sezone cilj nam je bio da izborimo plasman u Ligu šampiona – to je bio neverovatan zadatak za nas, ali sada znamo da ne možemo da završimo šampionat ispod trećeg mesta na tabeli", rekao je Rodžers posle utakmice.

 

U sledećem kolu Liverpul na Enfildu igra protiv Čelzija.

"U preostale tri utakmice pokušaćemo da prikažemo dobru igru. Nastavljamo da se borimo, a pred nama je utakmica s Čelzijem. Očekujem neverovatnu atmosferu na Enfildu", dodao je Rodžers.

 

Dvostruki strelac za Liverpul bio je Rahim Sterling, a strelac je bio i Luis Suarez, koji je postigao 12. gol protiv Noriča, a svoj 30. u Premijer ligi ove sezone i postao tek sedmi fudbaler u istoriji kome je to pošlo za rukom. Suarez je tako postao prvi Liverpulov fudbaler od sezone 1986/1987 i Jana Raša, koji je u jednom prvenstvu postigao 30 golova. Takođe, on ove sezone ima i 12 asistencija. Sterlinga, koji je u najužem izboru za najboljeg mladog igrača u Premijer ligi, Rodžers je nazvao "najboljim mladim fudbalerom evropskog fudbala".

 

Trener Noriča Nil Adams rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu i da svi u klubu veruju da će ostati u Premijer ligi.

"Mislim da smo nešto zaslužili iz ove utakmice, posebno zbog igre koju smo prikazali u drugom delu. Igra iz prvog poluvremena nije bila dovoljno dobra. Igrali smo protiv vrhunskog tima, a takvim ekipama ne možete dati ni milimetar prostora ili će vas kazniti", rekao je Adams.

 

Norič se nalazi na 17. mestu na tabeli sa 32 boda i ima dva manje od Kardifa koji je u zoni ispadanja. Do kraja sezone u gostima igra s Mančester junajtedom i Čelzijem, a kod kuće s Arsenalom.

"Ako u preostale tri utakmice ponovimo igru iz drugog poluvremena mislim da možemo da se nadamo. Moramo da osvajamo bodove, svi verujemo i 100 odsto smo posvećeni borbi za opstanak u Premijer ligi", dodao je Adams.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here