Rogozin: Sakašvili je bolestan i opasan čovek

0

 

"Sakašvili nije prosto kriminalac. On je bolestan i opasan čovek u socijalnom smislu. Ova nova varvarska provokacija imala je za cilj da produbi jaz između gruzijskog i ruskog naroda. To je bio još jedan pokušaj da se spekuliše slikom o neprijatelju u inostranstvu i da se pridobije dodatna politička podrška u zemlji", rekao je Rogozin za agenciju Itar-Tas s.

"Sakašvilijevo manijakalno stanje veoma ozbiljno utiče na život čelog gruzijskog društva", dodao je Rogozin.

Prema njegovom mišljenju, ili se gruzijski novinari sve više pitaju da li Rusija možda planira napad na Sakašvilija ili bi prilog možda mogao da bude naređenje vlasti u Tbilisiju ili posledica opšte atmosfere koju je nametnuo gruzijski predsednik.

Stanica "Imedi TV" emitovala je 20-minutni prilog koji je najavila kao "imitaciju mogućih događaja", ali mnogi gledaoci to nisu primetili, s obzirom da je od silnih poziva došlo do kraha u mobilnim vezama, a mnogi žitelji Tbilisija istrčali su na ulice.

Koristeći arhive iz sukoba Rusije i Gruzije u avgustu 2008, gruzijska TV stanica je prikazala napredovanje ruskih tenkova.

Medijska kuća se kasnije izvinila zbog panike koju je prilog izvazvao, ističući da je jedina namera bila da prikaže "kako bi izgledao najgori dan u istoriji Gruzije".

Predsednik Sakašvili takođe je uputio kritike zbog panike koju je prilog izazvao, ali je istovremeno ukazao da takav scenario nije nemoguć.

U međuvremenu, Udruženje Gruzijaca u Rusiji opisalo je ovaj prilog kao "provokaciju" i zatražilo reagovanje gruzijskih vlasti.

"Ovo je smišljen čin vlasti Gruzije, provokacija s ciljem da se produbi jaz između naroda Rusije i Gruzije", rekao je za Itar-Tas s, predsednik tog udruženja Mihael Hubutia. On je ocenio i da ovakve provokacije imaju za cilj da odvrate Gruzijce od stvarnih problema, prenosi ruska agencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here