B. Đ.

Srpsko-nemačka zajednica “Mladost” ne prestaje sa iznenađenjima za naše ljude u Berlinu, a protekle subote obradovala ih je spektakularnom muzičkom zabavom, gde su uz hitove najvećih rok grupa iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije zajedno uživali deca i njihovi roditelji.

Hitovi Partibrejkersa, Električnog orgazma, Atomskog skloništa i drugih velikana domaće rok muzike izbrisali su generacijske razlike, pa su mladi i stariji, uglavnom njihove mame i tate, zajedno đuskali i pevušili dobro poznate melodije. Tinejdžeri su demonstrirali zavidno poznavanje starih hitova, što je ozarilo lica njihovih roditelja, koji su u njihovim godinama odrastali uz tu muziku.

Znajući da se uz đuskanje brzo ogladni, organizatori su pripremili bogat švedski sto, pa su bili ispunjeni svi uslovi za odličnu atsmosferu.

Članovi “Mladosti” ističu da su učinili sve da drugo muzičko tematsko veče protekne u najboljem redu. Predsednik zajednice Miladin Gavrilović uložio je mnogo truda da i ovo disko veče, kao i ona prva, ispuni očekivanja posetilaca u nedvano otvorenim prostorijama kluba.

– Prema godinama, a i po muzičkom ukusu, naši ljudi mogli bi da se podele u tri grupe. Prvu čine deca od osam do 14 godina, drugu omladinci od 15 do 25 godina, a treću oni iznad te granice – objašnjava Gavrilović.

Njegova velika želja je da Srbi u Berlinu konačno počnu da se okupljaju na jednom prepoznatljivom mestu kao što su prostorije Srpsko-nemačke zajednice “Mladost”, koje ujedno pružaju i velike mogućnosti.

– Kada smo sve pripremili za organizaciju ovog partija, pre tri nedelje smo krenuli u potragu za disk džokejem. Ali, ispostavilo se da to uopšte nije lak posao. Svi naši di-džejevi u Berlinu su stalno zauzeti, a komunikacija sa Frankfurtom i Hamburgom takođe nije dala rezultate. Na kraju smo se odlučili da dovedemo di-džeja iz Beograda, a izbor je pao na Voisa. Kao što su na raniji parti za najmlađe deca došla u pratnji roditelja, tako su ovoga puta roditelji došli u pratnji dece – kaže Gavrilović za “Vesti”.

Potpredsednica “Mladosti” Vukica Rosić smatra da je ovaj vid okupljanja nešto što već dugo nedostaje našim ljudima.

– Di-džej je ispunio očekivanja, što se dopalo i mojim ćerkama Tei i Uni, kao i mom suprugu Ivanu – ističe Rosićeva.

Zadovoljstvo nije krio ni di-džej Vois, odnosno Vojislav Đorđević iz Beograda.

– Atmosfera je bila veoma dobra, a sa upravom kluba imam odličnu saradnju, pa se nadam da će biti još prilike da gostujem – rekao je gost iz Beograda, koji je prvi put nastupio u Berlinu.

Veče za pamćenje

Snežana Karsten, koja je 1992. godine došla iz Sremske Mitrovice, bila je oduševljena posle zabave u klubu.

– Veče na kojem je zastupljena samo naša zabavna muzika poslednji put smo imali još pre 20 godina. To nam stvarno nedostaje i uvek ću dolaziti kada se ponudi takva muzika. Ne samo ja, nego i moj suprug Andreas, čija je majka Srpkinja, kao i sinovi Aleksandar Vuk i Stefan Vuk, koji su sada tu i uživaju u muzici sa svojim društvom – istakla je Snežana.

I košarkašica Albe na partiju

Anastazija Pjanović ide u srednju školu i bavi se košarkom, a igra za ženski omladinski tim berlinske Albe.

– Zbog povrede na košarci prestala sam da idem na folklor, ali košarkom se još uvek bavim. U klub srpsko-nemačke zajednice ne dolazim svake nedelje, ali se najviše družim sa našim mladim ljudima i zajedno izlazimo na razna mesta u Berlinu. Muzici iz 80-ih i 90-ih ništa ne fali i uživam u njoj kao i u svakoj drugoj – rekla je Anastazija za “Vesti”.