Fudbaleri Mančester junajteda zakoračili su u finale Lige Evrope pošto su u prvom meču polufinala, posle preokreta, pobedili Romu sa 6:2. 

Najzaslužniji za ovakav ishod meča bili su Edison Kavani i Bruno Fernandeš, koji su posle zaostatka od 2:1 iz prvog poluvremena, uticali na veliki preokret.

Utakmica je počela sporo, nije bilo mnogo ritma i za prvih 8 minuta nismo videli mnogo, a onda je Bruno Fernandeš preciznim udarcem kaznio odbranu Rome i doneo vođstvo Junajtedu.

Roma je već imala prinudnu izmenu, kada se povredio Veretut u 5. minutu, pa stvari nisu delovale sjajno, sve do 15. minuta kada su dobili jedanaesterac, koji je Pelegrini lako pretvorio u gol i doneo izjednačenje. Samo šest minuta kasnije, Edin Džeko je „ošamario“ uspavani Mančester i Romi doneo veliki preokret i vođstvo od 2:1.

U nastavku, Kavani se iskupio za veliki promašaj. Roma je previše oklevala i dozvolila Mančesteru da se rastrči, pa je Kavani ušao u šansu i ovoga puta nije bilo greške 2:2, pa Junajted poravnava rezultat na samom startu drugog poluvremena.

Posle izjednačenja, u 49. minutu, Kavani se ponovo upisao u strelce u 64. minutu i doneo svom timu preokret.

Do kraja, urugvajski napadač je prvo iznudio jedanaesterac koji je Bruno Fernandeš pretvorio u gol u 72. minutu za visokih 4:2 i već je tada bilo jasno ko će biti pobednik ovog duela.

Potom Pogba pogađa glavom za 5:2, a Kavani asistira Grinvudu za konačnih 6:2 u 86. minutu, a pas je bio sa skoro pola terena i to spoljnim delom stopala.

Za nedelju dana igra se revanš meč na stadionu Olimpiko u Rimu.

U drugom polufinalu Viljareal je savladao Arsenal sa 2:1.Viljareal je odlično započeo duel i posle pola sata vodio sa 2:0, golovima Trigerosa u 5. i Raula Albiola u 29. minutu. Arsenal je do pogotka stigao posle diskutabilnog penala i kontakta Trigerosa i Sake, a neumoljiv sa bele tačke bio je Nikola Pepe koji je postigao važan gol za svoju ekipu pred revanš u Londonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here