Brazilac Ronaldinjo (39) i njegov brat Roberto de Asis Moreira (46) proveli su noć u pritvoru koji im je određen na sudu u Asunsionu u Paragvaju, zbog bojazni da ne pobegnu iz zemlje.

 

Slavni fudbaler, i njegov brat, ujedno agent, u subotu su izašli pred sudiju Klaru Ruiz Dijaz u prestonici Paragvaja, nakon što su dan ranije uhapšeni zbog pokušaja da u ovu državu uđu sa lažnim ispravama (pasošima i ličnim kartama).

Granična policija na aerodromu utvrdila je nepravilnosti u dokumentima, pa su Ronaldinjo i njegov brat ubrzo uhapšeni i sprovedeni u policijsku stanicu gde su imali tretman kao istinske zvezde, to se pre svega odnosi na nekada najboljeg fudbalera sveta i mnogima najboljeg svih vremena.

Nakon prvog izlaska na sud, Ronaldinju i njegovom bratu do daljeg je određen pritvor u u Asunsionu, jer, prema rečima sudije, postoji opravdana sumnja da će pokušati da napuste zemlju.

Obojica su noć provela u zgradi Nacionalne policije Paragvaja, gde obično borave dileri i kriminalci koji čekaju suđenja za svoja dela.

– Postoji opasnost da pobegnu, jer su u pitanju stranci koji su ilegalno ušli u Paragvaj – pojasnila je sudija Ruiz u obrazloženju svoje olduke.

Ona je takođe rekla da suđenje za ovakav vid prestupa maksimalno traje šest meseci, što bi značilo da će Ronaldinjo najviše toliko, ali najverovatnije mnogo kraće zbog publiciteta koji sam slučaj ima, biti pritvorenik dok čeka rasplet.

Osim slavnog gosta i njegovog brata, slobode je lišena i Dalia Lopez, paragvajska preduzetnica koja je angažovala Ronaldinja kao zaštitno lice njene firme, i navodno je ona osoba koja je dala Brazilcima lažne isprave.

Paragvajski mediji pišu da je protiv nje u pripremi i postupak zbog utaje poreza i “pranja novca”.

Ona nije i jedina žena koja je umešana u čitavu priču, paragvajski mediji pominju i izvesnu Vilmondes Souzu, koja je, uz Lopezovu, čekala Ronaldinja i njegovog brata na aerodromu, te se i ona sumnjiči da je pribavila i uručila lažne dokumente poznatim gostima.

Ni to nije sve, u kućnom pritvoru su zbog sumnje da su pomogle u falsifikovanju dokumenata i Maria Izabel Gajoso i Esperanca Apolonija Kabaljero.

U međuvremenu, oglasio se i Ronaldinjov advokat koji je rekoa da njegov klijent “nije bio svestan da je prekršio zakon time što je preuzeo lažne dokumente”.

– Ispao je glup – rekao je Adolfo Marin, paragvajski pravnik koji je preuzeo na sebe podbranu slavnog asa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here