Fudbaleri Portugala plasirali su se u finalu Lige nacija, pošto su u Portu pobedili Švajcarsku sa 3:1.

Fudbaler Juventusa golove je postizao u 25, 88. i 90. minutu. Sva tri gola bila su prelepa za oko, a pogotovo prvi, koji je Portugalac postigao iz slobodnog udarca.

Ronaldo je u 25. minutu Portugalu doneo prednost sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Nakon toga je bilo prilika, ali ne i golova sve do 57. minuta kada je Rodriges izjednačio sa bele tačke. Pre tog penala na terenu je viđena i po malo bizarna situacija.

Fudbaleri Švajcarske tražili su penal odmah nakon starta Nelsona Semeda u kaznenom prostoru, ali ga sudija Feliks Brih nije dosudio. Krenuo je kontranapad Portugala, Fabijan Šer je oborio protivničkog igrača i Brih je u toj situaciji odmah pokazao na belu tačku.

Međutim, dobio je signal iz VAR sobe da ipak pogleda prethodnu situaciju i nakon pregledanog snimka dosudio je penal za Švajcarce i poništio jedanaesterac na drugoj strani.

Rasplet su donela poslednja tri minuta. Prvo je na asistenciju Bruna Silve posle utrčavanja u kazneni prizemnim udarcem uz stativu u 88. minutu Ronaldo doneo prednost, a pobedu je zapečatio u poslednje minutu posle kontre, ušao je iskosa sa leve strane u kazneni u poslao loptu dijagonalom u dalji ugao za konačnih 3:1

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here