EPA-EFE/MARIO CRUZ

Neuspeh Portugala protiv Srbije je tema broj jedan u tamošnjoj zemlji.

I dalje se vade zaključci zašto su Kristijano Ronaldo i saigrači izgubili od Srbije (2:1) u Lisabonu i sada moraju u pakleni plej-of za Mundijal u Kataru.

Najviše je na udaru selektor Fernando Santoš, koji je ocenio da je meč sa “Orlovima”, uz onaj protiv Nemačke na EURO, najgori otkad troši sedmu godinu na klupi Portugala.

– Imali smo dosta oscilacija od 2018. godine. Nova ekipa je, druge karakteriste, ali smo imali dobre periode kada smo osvojili Ligu nacija. Dve slabije utakmice smo odigrali sa Irskom i dve očajne – protiv Srbije i Nemačke. Zašto? Stav, koncentracija, prosto ništa nam nije išlo – rekao je Santoš.

I dalje se priča o reakciji Ronalda prema selektoru odmah po završetka meča sa Srbijom. Santoš je otkrio šta je Ronaldo rekao našem Strahinji Pavloviću.

– Veliko je razočaranje. Pali su neki igrači na travu, spustili glave, a ja sam hteo da ih podignem. Kada sam došao do Ronalda čuo sam kako govori srpskom igraču ‘Da mi nisu ukrali gol u Beogradu sada se ne biste smejali – otkrio je selektor Portugala.

Santoš je uvideo da Portugal ima problem sa ekipama koja igraju sa trojicom štopera, kakav stil gaji Srbija.

– Uvek smo imali problema kada protivnik igra sa trojicom igrača u odbrani. Sa Belgijom i Švajcarskom, na primer. Ne osećamo se prijatno na terenu u tim situacijama. Imam vremena, verujem da ću rešiti i taj problem. Napravićemo određene promene da igrači budu komotni na terenu bez obzira na to ko je i kakav je protivnik – zaključio je.

Portugalcima preostaje da poprave utisak u baražu, u kome će morati da eliminišu dve selekcije.

A tamo ih čekaju Italija, Poljska, Švedska, Austrija, Češka, Vels…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here