T. Radojević
Koferi i sat na poklon: Srbijanka (druga sleva) sa prijateljicama

U prostorijama Srpskog kulturnog društva u Dibendorfu ovih dana odlazak u penziju proslavila je Srbijanka Lečić.

Njene prijateljice iz SKD-a koje su napravile svoju grupu za zumbu su se okupile ovog puta da svojoj Srbijanki naprave što lepše slavlje. Uz brdo iznenađenja i lepih poklona, a sve u skladu sa merama predostrožnosti zaboravilo se na trenutna ograničenja u svakodnevnom životu.

Tradicija je “zumbašica” da se slavlja, pre svega rođendanska, ali i, kao u ovom slučaju, odlazak u penziju osmisle maštovito. U roze šeširima prijatejice su se okupile oko Srbijanke poklonivši joj komplet roze kofera za putovanja oko celog globusa. Uz slavljenicu su bile Drena Šašić, Jasmina Radmanovac, Vesna Kovačević, Biljana Stojanović, Brankica Bašić, Marina Babović, Slađana Setenčić i Aleksandra Maksimović.

Doduše Srbijanka će zbog korone morati da pričeka na putovanja, ali spremna je da, čim pandemija prođe, kruzerom obiđe svet. Uz ružičaste kofere Srbijanka je dobila i sat da ne zakasni ni na jedno putovanje.

Miroljub Maksimović Srbijanki darovao cveće

Miroljub Maksimović, predsednik SKD-a, Srbijanki je poklonio buket cveća i poželeo divne penzionerske dane. Srbijanka je dugogodišnji član SKD-a i učestvovala je u organizacijama raznih događaja, zato su na ovoj proslavi pomenuli sve zasluge za ovo društvo.

Bogata zakuska delo vrednih ruku njenih prijateljica i muzika za dušu virtuoza na klavijaturama Bratislava Ivanovića Bate su slavlje učinili potpunim.

– Veoma sam srećna i iznenađena maštovitim dosetkama mojih zumbasica, one uvek umeju da me oraspolože. Članovi SKD-a su se takođe potrudili da mi ovaj dan ostane u najlepšem sećanju. Muzika našeg Bate je ovaj dan potpuno obogatila. Šta da kažem osim veliko hvala mojim devojkama i SKD-u na svemu što su danas uradili za mene – rekla je Srbijanka.

– Srbijanka je dugogodišnji član SKD i zaista je mnogo dala ovom društvu ne žaleći svoje vreme, želeli smo da se bar malo odužimo i da ovaj dan nikada ne zaboravi – rekao je Miroljub Maksimović.

Bata Ivanović

Zaboravili na koronu

– Kao što znamo, danas jedina i glavna tema je korona, danas smo je zaboravili bar na momenat. Ovde nisam samo bio muzičar već sam se osećao gostom Srbijanke i celog ovog divnog društva koje sa pravom zovu i naša kuća – rekao je Bratislav Ivanović.

Šeširi zaštitni znak

Ova grupa veselih dama je jedno vreme čak putovala zajedno brodom i od tada su roze šeširići ostali njihov “zaštitni znak”.