RTS
Savremena slika bastine

Kraj oktobra na Beogradskom sajmu poznat je po velikoj posećenosti. Razlog je, svakako, tradicionalni Sajam knjiga, ali sve više i Sajam informisanja, komunikacije i marketinga, koji se šesti put održao 23. do 27. oktobra.

Radio-televizija Srbije učestvuje na Sajmu predstavljajući svoju internet platformu. Kao već prepoznati medijski brend u regionu, RTS Planeta donosi uvek nove sadržaje i proširuje ponudu. Ove godine predstavila su se četiri tematska nova radio-kanala na platformi: RTS Vrteška, RTS Rokenroler, RTS Pletenica i RTS Džuboks. Muzički gosti novih radijskih kanala bili su Dejan Cukić i Spori ritam bend, i Neverne bebe.

Tokom trajanja sajamskih dana u okviru promocije tematskih kanala RTS Život i RTS Drama, posetioci štanda imali su priliku da se druže sa glumcima naših popularnih serija Vojna akademija i Moja generacija Z. Mogli su da čuju koju reč i o televizijskim tematskim kanalima RTS Poletarac, kanalu za najmlađe, i RTS Kolo, čije je predstavljanje bilo propraćeno odabranim muzičkim programom narodne i izvorne muzike, za koju su se pobrinuli: Vladimir Panović, Aleksandar Tirnanić, Višnja Karaklajić i Janko Dimitrijević.

Posetioci su, takođe, mogli da se obaveste o emisiji Bunt u organizaciji promocije kanala RTS Muzika, čiji su program takođe uveličali muzički sastavi Viva Vops i Lagana sreda.

Muzički vrhunac priredio nam je PGP u zajedničkom predstavljanju sa hrvatskom muzičkom kućom Kroacija rekords, i sa specijalnom gošćom, fantastičnom Biserom Veletanlić.

Poslednjeg dana Sajma pričalo se o budućnosti u digitalnom okruženju. Bilo je reči o savremenim temama tehnoloških procesa bez kojih se život više ne može ni zamisliti. RTS posvećuje posebnu pažnju ovoj oblasti digitalizacijom svog programskog i radio-arhiva, tako da su se na jednom mestu predstavila dostignuća u očuvanju ovog nacionalnog blaga i planovi za naredne tehnološke izazove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here