Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 05. 06.

Serijski program: Pozorište u kući

Pozorište u kući je rimejk popularne istoimene humorističke serije snimljene 1972. godine prema originalnom scenariju Novaka Novaka u adaptaciji Ivane Dimić, Dragana Bjelogrlića i Balše Đoga. Serija prati svakodnevne zgode iz života beogradske porodice Petrović.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 06. 06.

Srbija i Afrika na vezi: Srbi u Bocvani

U Africi, zemlji u kojoj primat drži grčka crkva pored crkve Sv. Tome u Johanesburgu, a posle 40 godina, podignut je i drugi srpski hram. Hram Sv. Save sazidan je u Gaboroneu, i prvi je i jedini pravoslavni hram u Bocvani, najbogatijoj zemlji na crnom kontinentu.

Urednik: Jelena Đorđević Popović

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 07. 06.

Bioskop: O beskonačnosti

Uvodeći vilinski ženski glas koji nas, poput Šeherezade zavodi pripovedanjem, reditelj nas suočava sa razmišljanjem o ljudskom životu u svoj njegovoj lepoti i okrutnosti, sjaju i banalnosti. U filmu se, fragmentirani u sekvence, prepliću nebitni i istorijski događaji obasjani bajkovitim tonom snoviđenja kojim su obojena nezaboravna platna slikara Marka Šagala.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 08. 06.

Povratna karta: Otisak Srbije

Kulturni centar Srbije u Parizu, jedina naša institucija takve vrste u svetu, obeležila je pola veka postojanja. Pred velikim brojem uglednih zvanica, diplomatskim korom i visokim predstavnicima dveju država, otvorena je izložba dela Save Šumanovića.

Autor i voditelj: Vladan Jočić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 09. 06.

Gastarbajterske priče

Tragikomična priča o ljudima koji žive razapeti između zavičaja i inostranstva, na relaciji Srbija – Austrija, o njihovoj usamljenosti, begu u magiju i o odnosu društva prema njima. Autentični bečki gastarbajteri učestvuju u dokumentarnoj drami inspirisanoj romanom Darka Markova, Sumrak u bečkom haustoru.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 10. 06.

Bioskop: Nekažnjeno ubistvo

Profesor Lambert predaje etiku na lokalnom univerzitetu i živi sam u mirnom predgrađu. Kad za prvog suseda dobije optuženog zapovednika nemačkog koncentracionog logora, odlučuje da svet oslobodi prisustva tog čoveka.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 11. 06.

Fantastična planeta: Sreća, 16. epizoda

Tragajući za time šta čini ljude srećnim, Vladimir Banić odlazi na Tajland, zemlju koju još zovu Zemljom osmeha. Iz tropskog Tajlanda Fantastična planeta se seli u prebogatu Švajcarsku. Na kraju, putovanje završava u Finskoj. Zemlji koja je šest puta za redom prva po indeksu sreće.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here