Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 08. 07.

Gastronomad: Egipatski doručak faraona

Stari Egipćani iza sebe su ostavili mnogo značajnih materijalnih ostataka. Međutim, malo je poznato da je jedna pustinjska zemlja bila i ostala poljoprivredna sila? Naime, još pre 4000 godina Egipćani su mogli da uživaju u mekanom hlebu, a već hiljadama godina započinju dan mudammasom, skraćeno – fulom ili bobom. U čast ove fantastične civilizacije naš gastronomad Katarina Petrović Kaja priprema egipatski doručak faraona

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 09. 07.

Izbor iz radio arhive: Slobodan Jovanović – Obraćanje Jugoslovenima u Južnoj Americi 1943.

Slobodan Jovanović, predsednik Ministarskog saveta Kraljevine Jugoslavije, obratio se 1943. godine putem radio talasa Jugoslovenima koji žive u Južnoj Americi. Govorio je, između ostalog, o stavu Kraljevine prema silama osovine, o napadu fašista na Jugoslaviju, o stradanju civilnog stanovništva i o veri u konačnu pobedu nad nacistima. Njegovo obraćanje je realizovano na britanskom programu (BBC) koji je ovaj snimak poklonio Radio Beogradu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 10. 07.

Muzički program: JU grupa sa gostima

Najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije, Ju grupa, je koncertom na Tašmajdanu 10. septembra 2022. godine, sa dve godine zakašnjenja, obeležio pola veka postojanja. Uz standradnu postavu benda, na bini su bili i prijatelji – muzičari: Vlatko Stefanovski, Saša Lokner, Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Đorđević, Nikola Čuturilo Čutura, Zvonko Đukić Đule, Aleksa Jelić, Dejan Cukić…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 11. 07.

Šarenica: Sokobanjska zelena avantura

Počinje letnji karavan Šarenice, a naša prva stanica je jedna od najzelenijih oaza u Srbiji. Sa prijateljima sokobanjskog kraja od istorije i nasleđa do rekonstrukcije čaršije i pešačke zone. Pričamo vam o hramu zdravlja, oazi vazduha i lekovitim vodama.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 12. 07.

SAT: Kako da postanete drifter?

Drift nije divljanje po ulicama i paljenje guma, već je to ozbiljan sport sa pravilima i vrhunskim vozačima. Saznaćete koja su pravila tog sporta, gde možete uživati gledajući ovu veštinu, ali i šta je sve potrebno kako biste možda i vi postali “drifter”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 13. 07.

Bioskop: Dan kada sam naučila da letim

Dvanaestogodišnja Sofija mašta o kampovanju sa svojim društvom. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom baba-tetkom Luce. Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je pakao, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna. Velika istraga babinog života zapravo će rezultirati otkrićem dugo čuvane porodične tajne.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 14. 07.

Serijski program: Južni vetar

Južni vetar prikazuje savremeni Beograd kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva. Reč je o polusvetu, članovima tzv. „podzemlja” koji pričaju jednu, pre svega, realnu priču o seriji neuspeha „malog” čoveka u surovom okruženju. To je, kažu, poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here