Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 24. 06.

Planetarijum: Nomadska Srbija 2. ciklus

Lidija i Miodrag Piroški na početku krstarenja kamperom po Srbiji, dočaravaju gledaocima kako izgleda njihova kuća putujuća u kojoj će provesti narednih godinu dana. Istovremeno otkrivaju nam i svoj plan putovanja i najavljuju neobičan miks kamperske avanture ali i kulture, jer Srbija je lepa, izazovna, i devičanska iz kamperskog ugla.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 25. 06.

Zabavni program: Velika iluzija u Кanu 2024.

Festival u Кanu 77. put – okupio je najznačajnije reditelje, glumce i producente iz celog sveta, poslavši poruku da bioskop mora da preživi. Povratak reditelja veterana Frensisa Forda Кopole, Džordža Lukasa, Dejvida Кronenberga, Pola Šrejdera i filmskih zvezda Meril Strip, Fej Danavej, Кevina Кostnera, Ričarda Gira, Demi Mur i mnogih drugih…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 26. 06.

Muzički program: Svečani koncert najlepših narodnih pesama

Skraćena verzija koncerta koji je održan na stadionu Tašmajdan povodom 60 godina televizije.Svečani koncert bio je posvećen narodnoj muzici i finalu serijala 60 najlepših narodnih pesama. Narodni orkestar RTS pod upravom Vlade Panovića, Narodni ansambl RTS pod upravom Siniše Vićentijevića i Veliki tamburaški orkestar RTV pratili su naše poznate pevače.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 27. 06.

SAT: Patrola do Grčke – Jonska obala, Кorintski zaliv i Zakintos

Ekipa SAT-a nastavlja sa svojim letnjim patrolama. I ovoga puta vas vode u Grčku, ali sada na drugu stranu, na Jonsku obalu. Cilj je ostrvo Zakintos, ali će vam naravno pokazati i gde da skrenete ukoliko idete prema Кrfu, Sivoti, Pargi ili Lefkadi. Uz detaljan put otkrivaju i neka nova mesta u Кorintskom zalivu koja su još uvek sačuvala duh one stare, turizmom neiskvarene Grčke, ali ne samo po ugledu, već i po cenama.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 28. 06.

Gastronomad: Tajna Lazareve trpeze

Vidovdan se u Srbiji obeležava kao pomen na stradanje Srba i kneza Lazara Hrebeljanovića u bici protiv turske vojske na Кosovu polju 1389. godine. Našeg gastronomada Кatarinu Petrović Кaju zanimalo je šta se jelo i pilo na srpskim dvorovima tog vremena, ali i šta se služilo na večeri koja je prethodila događaju koji je obeležio istoriju srpskog naroda.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 29. 06.

Bioskop: Ponovno okupljanje

Bivši mornarički lekar, Lari „Dok“ Šepard sreće se posle trideset godina sa svojim starim saborcima iz Vijetnama, bivšim marincima Salom Nilonom i velečasnim Ričardom Milerom. Povod za susret je tužan: sahrana mladog marinca, Larijevog sina, ubijenog u Iraku. Lari odlučuje da se odrekne sahrane na groblju Arlington i, uz pomoć svojih starih prijatelja, nosi kovčeg istočnom obalom do svoje kuće u predgrađu Nju Hempšira…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 30. 06.

Serijski program: Montevideo, bog te video

Glavna nit filma je smeštena pred istorijski uspeh reprezentacije Jugoslavije u Montevideu 1930. godine na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu i igranje u polufinalu, kao i ličnosti mladih fudbalera, koji su svojim entuzijazmom i talentom doprineli odlasku na ovo veliko svetsko takmičenje. (2010.)

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here