RTS: Velja prevršio svaku meru!

0

RTS neće više tolerisati Ilićevo kršenje standarda javnih nastupa

 

U saopštenju Kolegijum RTS-a navodi da je lider Nove Srbije u ponedeljak uveče došao u pratnji poslanika Miroslava Markićevića i dvojice telohranitelja.

 

"Posle emisije, gosti (funkcioner G17plus) Vlajko Senić i (portparol DS) Jelena Trivan krenuli su niz hodnik studija u Košutnjaku. Sačekao ih je Velja Ilić sa telohraniteljima i Markićevićem i nastavio da vređa i preti, ugrožavajući fizičku bezbednost gostiju RTS-a", navodi dalje Kolegijuma RTS-a.

 

"Ispred stepeništa studija poslanik Ilić je glasno rekao da će poslanici Trivan u buduće ‘j…ti mater’", precizira se u saopštenju Kolegijuma RTS.

Kolegijum RTS dodaje i da je u četvrtak, poslanik Markićević, na izlazu iz Narodne skupštine, zaustavio Predraga Brenju, šefa ekipe RTS koji prati rad Skupštine, i agresivnim tonom ga pitao: "Ti li si taj koji iznosiš zapisnike iz Parlamenta, sa kojim pravom iznosiš stenograme i zapisnike kada je to protivzakonito".

Kolegijum RTS napominje da su zapisnici javni i dostupni svim građanima Srbije, pa nastup poslanika Markićevića smatra direktnom pretnjom upućenoj ekipi RTS i sprečavanjem Javnog servisa da obavlja svoj posao.

Kolegijum RTS-a je odlučio da ubuduće ne poziva u goste poslanike koji narušavaju standarde građanske pristojnosti i standarde Javnog servisa, a kako se navodi, zabraniće ulazak u zgradu RTS-a svim pripadnicima obezbeđenja bilo kojih političara – sem uz specijalnu policijsku dozvolu.

Kolegijum RTS-a smatra da su od strane Velimira Ilića granice političke korektnosti i standardi javnih nastupa, ispred i iza kamera, prekršene na način koji u buduće isključuje tolerisanje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here