Sigurno je da na turniru iz masters serije u Sinsinatiju neće biti duela Đokovića i švajcarskog asa, koji je bio moguć u polufinalu.

Rodžer Federer, treći “reket” sveta, i ove godine je doživeo razočaranje u Sinsinatiju. Lane, dok se nadao da će da prigrabi trofej osmi put, u finalu ga je savladao Novak Đoković, a naš najbolji teniser je tada postao prvi s trofejima na svih devet takmičenja te kategorije, najjače posle izazova za grend slem.

Sada je Federeru u pravom smislu te reči meru uzeo 21-godišnji Rus Andrej Rubljov (70. na svetskoj listi), koji krči put još preko dva kola u kvalifikacijama. Najvredniju pobedu u dosadašnjoj karijeri ostvario je u trećem kolu sa 6:3, 6:4 za samo 62 minuta igre. U četvrtfinalu sastaće se sa zemljakom Danilom Medvedevom, osmoplasiranim na listi.

Federer tako ekspresno nije poklekao posle poraza protiv Argentinca Franka Skilarija u prvom kolu u Sidneju, uoči Australija opena pre 16 godina. Izgubio je sa 6:2, 6:3 za 54 minuta. Bio je šesti na listi i pred velikom karijerom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here