EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Andrej Rubljov od 20 časova igra protiv Tejlora Frica u polfunalu Mastersa u Indijan Velsu.

Ruski teniser je u odličnoj formi, od početka sezone ima skor 18-2 i čak 13 pobeda zaredom.

Ipak, sve ovo se dešava u trenutku dok mnogi traže da se sportistima iz Rusije zabrani da se takmiče zbog dešavanja u Ukrajini.

Rubljov se posle pobede u četvrtfinalu nad Grigorom Dimitrovim osvrnuo na te priče.

– Kada pričamo o britanskoj vladi, onako je kako sam rekao, trebalo bi da pokažemo sjajan primer da je tenis van politike. Ne tenis, već generalno sport, uopšte. Mi smo sportisti, žrtvovali smo mnoge stvari. Ne viđamo porodice, mnogi sportisti menjaju stanove zbog uslova sporta, u košarci, fudbalu. Ako idete iz tima u tim, selite se potpuno. Važno je to što se žrtvujemo da bismo mogli da se takmičimo, da pokažemo da želimo da radimo svoj posao, to je sve. Mislim da sport mora da bude van politike, svi to kažu, ali to se ne dešava – primetio je Rubljov.

On je na kameri posle pobede napisao, ‘Ne rat, već mir“.

– U početku, pre nego što sam napisao to na kameri, dobio sam mnogo loših poruka. Kada je sve počelo, krenule su i te loše poruke. Ne znam šta da kažem.. Čak nisam ni mislio koliko će ljudi to videti, samo sam napisao ono što osećam u ovom trenutku. To je to. Posle ovoga, vidim da je sve videlo 22 miliona ljudi. Mislim da sam bio jedan od prvih sportista koji je ovo rekao. I posle toga, gotovo sto odsto poruka je bilo pozitivno, u stilu, hvala ti i slično – zaključio je Rubljov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here