Rukavice traži pola Evrope

0

Danica Komadina

Nikako prstenje ili narukvice, samo rukavice, i bićete najmoderniji, najelegantniji, ali i najzadovoljniji sobom i svojim izgledom. Ovo je otprilike životni i radni moto, Danice Komadine iz Sombora, modne krojačice koja se igrom slučaja, pre pet godina posvetila unikatnoj izradi rukavica i za relativno kratak vremenski period izazvala pravu pozitivnu buru na modnoj sceni cele Evrope.
-Holanđani su oduševljeni mojim rukavicama i odmah su ponudili konkretnu saradnju, ali postoji veliko interesovanje još nekih ljudi iz Italije, Francuske, Nemačke, gde je visoka moda izuzetno cenjena i rad u njoj poštovan. Ja sam ispunila svoj san, oduvek sam bila okupirana rukavicama, moja majka je nekada radila u somborskoj fabrici rukavica Zvezda, pa sam još kao devojčica stalno nešto seckala, krojila od ostataka materijala koje mi je majka donosila – priseća se Danica, koja je danas ponosna vlasnica brenda i radionice sa zaštitinim znakom "Line D".
Danica uz veliki osmeh ističe da su njene rukavice ustvari njene igračke i da svaki unikatni par priča neku svoju priču i predstavlja svojevrsni nakit za ruke, koji itekako zamenjuje bilo kakav skupoceni prsten ili narukvicu.
– Rukavica je poseban i vrlo ekskluzivan modni detalj, a potrebno je samo u glavi napraviti "klik" i osmeliti se staviti je na ruku. Fascinantne impresije sigurno neće izostati u to sam sigurna i upravo iz tog ubeđenja se i bavim ovim poslom u kojem zaista uživam – kaže Danica.
– Prijaju sada pozivi sa raznih strana za učešće na sajmovima i modnim revijama, a najviše godi činjenica da je par poznatih i brendiranih modnih kuća "bacilo oko" na moje rukavice.
Rukavice se izrađuju od različitih najkvalitetnijih materijala, tekstila, kože, pliša, eko-kože, čipke, satena, postoje zimske i letnje, dnevne i večernje, kao i one "za zavođenje", a svaki par ima svoje ime – kaže Danica.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here