EPA
Rukometaši Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od domaćina Svetskog prvenstva rezultatom 31:23 (16:12) i tako završila učešće na planetarnom šampionatu.

 

Izabranici Nenada Peruničića završili su na pretposlednjem mestu u grupi i nemaju više šanse da se plasiraju dalje jer je Brazil pobedio Jedinstvenu Koreju.

Srbija je odigrala veoma dobrih 25 minuta meča, stalno je bila u egalu, međutim u završnici prvog poluvremena je popustila.

Izabranici Kristijana Prokopa dobru igru s kraja prvog perioda igre preneli su u drugi. Na petnaest minuta do kraja Nemačka je imala 26:16 i tu je praktično meč rešen.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Nemanja Ilić sa šest golova, dok je Nemačku predvodio Matias Muše sa pet pogodaka.

Srbija je do sada ostvarila samo jedan trijumf i to u prošlom kolu protiv Koreje, dok je poražena od Brazila i Francuske, a sa Rusijom je odigrala nerešeno.

Ipak, Orlovi nisu završili takmičenje jer se igra takozvani “Presidents Cup”, odnosno plasman selekcija od 13-16, 17-20 i 21-24 mesta.

Ukoliko naša reprezentacija savlada Bahrein (19. januar), za sedamnaesto mesto igraće protiv pobednika iz duela između petoplasirane ekipa iz grupe C i D.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here