Finale je opravdalo očekivanja. Iako je tim iz Severne Makedonije važio za autsajdera mnogo bolje je počeo utakmicu. Rukometaši iz Skoplja su htreli da pokažu kako veleobrt protiv Barselone u polufinalu nije bio slučajan. Već u desetom minutu je bilo 6:4.

Tokom prvog dela je prednost rasla, a pred kraj je ona iznosila čak šest golova (16:10). Pogađali su rukometaši Vardara sa svih pozicija, a na golu je briljirao naš golman Dejan Milosavljev.

U nastavku je Vesprem zaigrao mnogo agresivnije u odbrani, a proradio je i napad koji je predvodio naš Petar Nenadić. Prednost Vardara se polako topila, a u nekoliko navrata ona je iznosila samo jedan gol. Ipak, izabranici trenera Roberta Garsije Paronda su zadržali prisebnost i nisu dozvolili preokret.

Sa šest golova je Brazilac Moraeš bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Pratili su ga Ivan Čupić sa pet i Letonac Danis Krištopnas sa četiri. Kod Vesprema je Francuz Mae postigao šest pogodaka, a Tonesen četiri. Nenadić je na kraju ostao na tri pogotka, dok je Momir Ilić jednom zatresao mrežu.

Izvor:
Vestionline, Max bet

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here