Rukometašice u grupi i sa vicešampionkama sveta

0
fra2018.ehf-euro.com

Obavljen je žreb za Svetsko prvenstvo u Japanu (30. novembar – 15. decembar).

Srbija, koja se mundijala domogla kroz baraž protiv Poljske, igraće u A grupi s Norveškom, drugoplasiranom na šampionatu pre dve godine, Holandijom, trećeplasiranom i na lanjskom Evropskom prvenstvu, Slovenijom, Angolom i Kubom.

U B grupi, s kojom se A grupa ukršta u drugom delu, svrstani su svetski i evropski prvak Francuska, Danska, Nemačka, Južna Koreja, Brazil i Australija. Dalje idu po tri prvoplasirane, a po dve najbolje iz drugog kruga otići će u polufinale.

U C grupi su Rumunija, Mađarska, Crna Gora, Španija, Senegal i Kazahstan, a u D grupi Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina i Kongo.

– Praktično najteža grupa je na drugom mestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dve utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe – rekao je selektor Ljubomir Obradović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here