Rej Lenard, nekadašnji bokser poznat pod nadimkom “Šugar” koji je bio šampion velter kategorije, ispričao je kako se borio sa alkoholom i drogom tokom svog života.

O njegovim borbama sa Robertom Duranom se i dan danas priča, a u tom periodu se borio i sa velikanima poput Marvina Heglera i Tomasa Hernsa.

Koliko je sve to u njegovom životu bilo naporno i kako se borio sa alkoholizmom i narkomanijom, objasnio je u svom tekstu za “PlayersTribune”.

– Prvi put sam 2006. godine priznao da sam alkoholičar. To sr**e me je ubilo. Shvatio sam da mi pomoć treba više nego ikada, baš kao što mi je 80-ih trebala kod kokaina. Bio sam hipnotisan. Rukovao sam se s predsednicima, igrao golf sa filmskim zvezdama, išao na žurke sa poznatim ličnostima širom sveta i šmrkao sam kokain. Živeo sam život punim plućima, ali to nisam bio ja. Ja sam tada bio hipnotisan – počeo je priču Šugar Rej.

Kokain je osamdesetih godina bio popularniji nego ikada i ekspanziju je doživeo pogotovo kod elite u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Osamdesete su bile lude i mnogi su birali da koriste kokain. To je meni pomoglo da popunim prazninu koja se u mom životu desila kada sam se povukao iz boksa. Moji prijatelji su me voleli više nego ikad, ali me je porodica izbegavala. Tada sam shvatio da to nisam ja i odlučio da ostavim kokain, a zbog toga sam uspeo da se vratim boksu 1984. godine i tada sam se borio sa Marvinom Heglerom i pobedio. Nikada više nisam koristio kokain – kaže Lenard.

Alkoholizam je još ranije bio u njegovoj porodici.

– Moj otac je bio alkoholičar. Mnogo je pio i mnogo je cigareta pušio. A onda je jednog dana odlučio da prestane, tek tako. Kada sam se i definitivno povukao 1997. godine, pio sam kako bih se napio i to svakog dana. Tako sam bežao od svega. Bio sam preplašen kada me je 2006. godine supruga odvezla na prvi sastanak anonimnih alkoholčara. U životu sam imao mnogo velikih borbi. Išao sam u ring sa Robertom Duranom dva puta, ali sada sam se mnogo uplašio. Svi oko mene su bili alkoholičari i tako su se predstavili, a ja sam samo rekao kako se zovem i prezivam. Posle izvesnog vremena, napokon sam priznao. Ja sam Rej i ja sam alkoholičar. Ljudi, dovoljno ste jaki i niste sami u ovoj borbi. Koronavirus nam je promenio živote, ali sada smo jedni drugima potrebniji više nego ikada – napisao je Šugar Rej.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here