commons.wikimedia/Vitaly V. Kuzmin
Ruski tenk T-14 (Foto: Ilustracija)

Rumunija nije propustila transport sa ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju, zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rumunije.

“Za izdavanje tranzitne dozvole za prevoz vojnog materijala, koja može biti izdata samo rumunskom operateru, treba ispuniti nekoliko uslova, a oni nisu bili ispunjeni”, objasnili su u rumunskom MIP-u.

Rumunska televizija “Digi 24” saopštila je da se radi o 30 tenkova i o 30 oklopnih transportera, koji su poslati u skladu sa ugovorom između Srbije i Rusije.

Ranije je Sputnjik pisao da su Rumuni blokirali prevoz doniranih tenkova i oklopnih borbenih automobila iz Rusije. Miroslav Lazanski je izjavio da Rumuni ne dozvoljavaju prevoz tih vozila Dunavom, iako u odredbama Konvencije o plovidbi Dunavom nema nijedne tačke na kojoj bi se temeljila ta odluka Bukurešta.

4 COMMENTS

  1. Ovo je postalo kao teatar srbski Fudbaleri ne igraju Fudbal ako kosovski albanci igraju u nekim ekipama rumuni ne puštaju neke brodove.
    Političari pričaju kafanske priče i gledaju kako je najlakše nekome zagorčati život.

  2. Ovo je postalo kao teatar srbski Fudbaleri ne igraju Fudbal ako kosovski albanci igraju u nekim ekipama rumuni ne puštaju neke brodove.
    Političari pričaju kafanske priče i gledaju kako je najlakše nekome zagorčati život. Kud ide ovaj svet.

  3. Rumuni (i Bugari uz njih) su bili i ostali „ciganske nacije“. Da nije 1999. bilo agresije NATO na SRJ i opasnosti da nam Rusi i ostali posalju vojnu pomoc, njih nikad ne bi primili u EU i NATO. Zapadu je trebala kopnena i vazdusna tampon-zona prema SRJ i zato su ove fukare ekspresno primili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here