Tanjug/AP
Danil Medvedev

Danil Medvedev, drugi teniser sveta, i dalje veruje da bi Rusi i Belorusi mogli da se nađu na trećem Grend slem turniru u sezoni – Vimbldonu, uprkos zabrani koja je na snazi. Kako je istakao, voli turnir u Londonu, i voleo bi da zauzme svoje mesto u slučaju da se oporavi od operacije bruha.

Odluku Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere i teniserke osudili su brojni sportisti, među prvima Novak Đoković, Rafael Nadal, kao i Britanac Endi Mari, a Rus Medvedev veruje da i dalje ima prostora da se situacija promeni na bolje.

„Trudio sam se da ispratim šta ase dešava vezano za suspenziju i trenutno je reč o samom Vimbldonu. Možda je umešana i vlada Velike Vritanije. Nezgodna je situacija kao i svaka u životu. Ukoliko biste odlučili da pitate 100 igrača, svako bi imao drugačije mišljenje“, istakao je Danil.

Početak Vimbldona zakazan je za 27. jun, Medvedev se nada promenama…

„Zaista ne znam da li je ova odluka 100 odsto gotova za mene. Ukoliko budem spreman da igram i ukoliko bude uslova da se igra, biću srećan da zaigram na Vimlbdonu. U suprotnom fokusiraću se da igram druge turnire i da se spremim za narednu sezonu“, rekao je Medvedev.

Podsetimo, Ol Ingland Tenis Klab je doneo odluku da suspenduje učešče ruskih i beloruskih tenisera sa Vimbldona, dok je Rolan Garos dozvolio da se Rusi i Belorusi takmiče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here