Tanjug/AP
Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev okitio se titulom na ATP turniru u Beču i zaokružio sjajnu nedelju u kojoj je potvrdio da se vraća u top formu. On je u finalu bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova u tri seta – 4:6, 6:3, 6:2.

Za Danila je najbitnije da je ostvario primarni cilj. Plasmanom u finale obezbedio je učešće na završnom Mastersu u Torinu, a podigao je i formu uoči nastupajućeg turnira u Bersiju, gde će se boriti za titulu zajedno sa Đokovićem, Nadalom, Alkarasom i ostalim asovima „belog sporta“.

Takođe, osvojio je i prvi turnir otkako je nedavno postao otac, a trijumfom u glavnom gradu Austrije stigao je do druge titule ove sezone, a 15. u karijeri.

Nije dobro otvorio finalni duel Medvedev jer je pretrpeo dva vezana brejka koji su Šapovalovu omogućili da dobije prvi set sa 6:4 i nagovesti moguću senzaciju.

Međutim, u drugom setu Rus je napravio brejk za 3:1, potom ga potvrdio posle maratona kada je spasavao četiri brejk lopte za Šapovalova i na kraju stigao lako do 6:3 i izjednačenja u setovima.

Ta partija kao da je probudila zver u Rusu koji je u trećem setu potpuno dominirao.

Sa dva vezana brejka brzo je došao do prednosti od 4:1 kada je postalo jasno da će trijumfovati na turniru u prestonici Austrije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here