Danil Medvedev se u Madridu uspešno vratio na teren posle preležanog koronavirusa, a uskoro bi, u zavisnosti od rezultata, mogao čak da ugrozi Novaka Đokovića i preuzme prvo mesto na ATP listi. 

Naime, Novak Đoković je u 319. nedelji vladavine na ATP listi, ali ove nedelje ne igra u Madridu, gde je trijumfovao 2019. godine. Po novim pravilima o računanju liste u eri pandemije, Novak će izgubiti polovinu od 1.000 poena, što daje priliku Medvedevu da ga ugrozi.

Tako Medvedev može da već posle Mastersa u Rimu postane prvi teniser još od 2005. godine van kruga “četvorke”, koja se 16 godina smenjivala na čelu ATP liste.

U pitanju su, naravno, Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari.

Činjenica koja mu ide na ruku u odnosu na Đokovića i Nadala, koji su na ATP listi ispred njega, je da brani svega 15 poena na turnirima na šljaci.

S druge strane, Đoković brani 1.600, a Nadal 2.090 poena pa bi Medvedev da osvoji ili Masters u Madridu ili onaj u Rimu, i da stigne do polufinala jednog od ta dva. U tom slučaju, Đoković ne sme da igra u finalu u Rimu.

Ipak, moraće da napravi krupan korak, jer su ispred njega i dalje oni koji se u svemu mnogo pitanju, teniski džinovi, Nadal i Đoković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here