pixabay.com
Rusija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije vlasti, u Republici Srpskoj pozivaju na poštovanje mera, a podatak koji ohrabruje je da bi, prema najavama iz Moskve, 20.000 doza vakcina Sputnjik Ve (Sputnik V) trebalo bi da stigne u Banjaluku najkasnije sutra.

U poslednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 323, od 997 testiranih osoba u Republici Srpskoj, a preminulo je pet obolelih, prenosi RTRS.

Planirano je da pošiljka od 20.000 vakcina Sputnjik Ve za Republiku Srpsku iz Moskve do Beograda stigne avionom, a odatle drumskim saobraćajem do Banjaluke.

– Mislim da ćemo svakih sedam do deset dana dobijati po jedno 20.000 vakcina – istakao je šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da nabavka vakcine ide po planu i da su do sada kupili 400.000 doza ruske vakcine.

Republika Srpska je uz 400.000 vakcina Sputnjik Ve, čije je dopremanje počelo, uplatila isto toliko doza iz programa Kovaks, o čijim pošiljkama u RS još nema nagoveštaja.

Vakcinisanje za građane RS je besplatna i na dobrovoljnoj bazi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here