EPA/Anatoly Maltsev

Ruske snage dižu u vazduh mostove preko reke Severski Donjec kako bi sprečile Ukrajinu da dovede vojna pojačanja i isporuči pomoć civilima u gradu Severodonjeck, saopštio je guverner Luganske oblasti Serhij Hajdaj.

U televizijskom prenosu, on je naveo da je ukrajinska vojska nastavila da drži svoje položaje unutar Severodonjecka i potiskuje ruske snage na nekoliko lokacija, prenosi Rojters.

On je juče precizirao da su ukrajinske snage povratile oko 20 odsto Severodonjecka tokom borbi sa Rusijom.

11 COMMENTS

  1. Neznanje je najveći neprijatelj.Kako Rusi da budu okupator oslobađajući Ruse od okupacije manjinske proameričke vlade iz Kijeva?

  2. Zasvrbećete te tek kad se Ukrajina u potpunosti denacifikuje. Još nešto da ti rečem. Kako ti nije smetalo kada su NATO okupatori rušili mostove u Novom Sadu i po Srbiji i ubijali nedužno stanovništvo. Onda si ćutao i krio si se u nekoj rupi. Zato i sad mrš u rupu.

    • Pricitaj knigu taras buæjba pa neces mikada rusiju zvati okupatorom.vidjeces ko i gdje i skim vodi rat u to doba.tada jos krim nije bio povracen od turske imperije.vudjeces gdesr borbe vode isto gde i danas.gdrsu rusi imali vone magacine itd.citaj bolje nego ds bubas.

  3. Svrbi me.
    Ти мораш да знаш мало прошлост-поведт да ни овако писао.
    Замолио бих те да се информише само о овоме:

    – Шта је то Руска Кијевска Кнежевина и како је настала Русија.

    – Шта је био циљ јудеобољшевичке револуције у Русији 1917.

    – Како и када је настала Украјина као држава.

  4. Glupost, ukrajinci na tom području su desetkovani, njihova operativna snaga je na nivou operativne snage Alijinih bojovnika onomad, kme, kme, kme

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here