pixabay.com
Foto: Ilustracija

Albanski mediji prenose da se sinoć dogodio ozbiljan incident u fabrici oružja u centralnom delu zemlje, kada su četvorica ruskih državljana hemijskim oružjem napala albanske vojnike.

Albanski “Top kanal” prenosi da su trojica vojnika povređena, a jedan od njih je u ozbiljnom stanju.

Dvojica povređenih vojnika su identifikovana kao Aldo Bići i Ardian Čaka.

Dodaje se i da zbog toga što im je bačena hemikalija u oči, postoji rizik da će ostati bez vida, pa su prebačeni u bolnicu u Tirani.

“Top kanal” navodi da je trojicu Rusa uhapsila policija, a za četvrtim se traga.

O incidentu je izvestio i Rojters, citirajući albansko ministarstvo odbrane, koje je saopštilo da su dvojica vojnika povređena dok su pokušala da zaustave dvojicu Rusa i jednog muškarca sa ukrajinskim državljanstvom da uđu u vojnu fabriku u centralnoj Albaniji.

“Vojnici koji su čuvali fabriku su odmah reagovali, ali tokom pokušaja da zaustave uljeze, dvojica vojnika su povređena. Njihovo stanje je stabilno”, navodi se u saopštenju albanskog ministarstva.

Ministarstvo je potvrdilo da su oni uhapšeni, a u toj fabrici su se nekada pravili ruski “kalašnjikovi”.

3 COMMENTS

  1. Rusi sa ukrajinskim državljanstvom?Kako ovde piše u fabrici za izradu kalašnjikova? Malo je čudna stvar da su Rusi sa ukrajinskim državljanstvom Rusi, lepo upakovana vest je da rade u fabrici kalašnjikova. Ovo je posao za Herkula Poaroa.

  2. Zar to nisu , ameri i ukrainci , sa laznim dokumentima , kako bas rusi i ukrainci , boze moj koje se gluposti desavaju u svetu i koliko lazi se moze dnevno proizvesti .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here