Rusi ne plaćaju…

0

Beta/AP/I.S.
Nije isplaćen: Fabio Kapelo
 

Zbog velikih finansijskih problema RFU Kapelo je poslednju platu primio u junu prošle godine, a vlasti su odredile da Savez do 19. januara isplati dugovanja italijanskom treneru. 

Ruska federalna agencija za rad i zapošljavanje navela je u saopštenju da će obaviti "vanrednu inspekciju" RFU, kako bi sprovela zahtev o isplati. 

Predsednik RFU Nikolaj Tolststik suočava se sa suspenzijom do tri godine jer nije omogućio isplatu zaposlenom. On je danas rekao ruskim medijima da je Savez prošle nedelje dobio određenu sumu novca od Svetske fudbalske federacije (FIFA) i da je želeo da plati Kapelu,
ali da to nije bilo dovoljno da se pokrije ceo dug. 

Rusija će 2018. godine biti domaćin Svetskog prvenstva, a predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je da je situacija oko dugovanja selektoru "vrlo loša reklama za ruski
fudbal".

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko, koji je i član Izvršnog komiteta Fife, rekao je da ga je sramota zbog dugovanja Kapelu. 

Kapelo je 2012. godine preuzeo reprezentaciju Rusije. On je prošle godine potpisao novi četvorogodišnji ugovor, po kome bi trebalo da prima osam miliona evra godišnje. 

Kapelo je nedavno rekao da neisplaćena dugovanja nemaju veze sa lošom formom igrača u reprezentaciji, koja je pobedila samo jednom u poslednjih osam takmičarskih utakmica. 

Fudbalski savez ima velikih finansijskih problema, a juče je vlasnik Spartaka iz Moskve Leonid Fedun izjavio da je Savezu pozajmio 4,6 miliona dolara. 

On je Savezu pozajmio novac i prošle godine, za pripreme za Svetsko prvenstvo u Brazilu. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here