Rusija: 13 agenata CIA stradalo kod Slavjanska

0

Američki vojnički paketi hrane nađeni posle borbiu Kramatorsku
 

Neki zapadni mediji objavili su da je CIA odbila da prebaci tela agenata iz Ukrajine posle sukoba kod Slavjanska.

 

Za stanovnike jugoistoka Ukrajine koji se bore protiv kijevskih vlasti učešće američkih plaćenika u borbama odavno nije tajna. Presretnuti su razgovori ne samo na engleskom, već i na italijanskom i drugim evropskim jezicima.

 

Reč je uglavnom o pripadnicima američke agencije za zaštitu "Akademi", poznate i pod nazivom "Blekvoter". Ova agencija uzima plaćenike iz celog sveta, između ostalog i iz same Ukrajine.

 

Za poslodavce nije važna ni religiozna ni ideološka pripadnost kandidata, pa su dobrodošli i plaćenici nacističkog "Desnog sektora", navodi Glas Rusije.

 

Američki plaćenici na istoku Ukrajine!

 

Amerikanci nisu došli da preuzmu tela, objavili mediji
 

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je još u aprilu potvrdilo da u "kaznenoj operaciji" na jugostoku Ukrajine učestvuje oko 150 američkih specijalaca. Tada je bilo reči o organizaciji "Grejston", kompaniji koja je, takođe, napravljena na osnovu "Blekvotera".

 

"Jasno je da Vašington nikada neće zvanično priznati da je poslao plaćenike u Ukrajinu. Šta više, za sada im polazi za rukom da kako – tako kamufliraju svoje prisustvo", navodi ekspert za zemlje postsovjetskog prostora Aleksandar Guščin.

 

EU je dobro upoznata o prisustvu američkih plaćenika na jugoistoku Ukrajine. Federalna obaveštajna služba Nemačke (BND) informisala je o tome 29. aprila nemačku Vladu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here