pixabay.com

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da se SAD u svom pristupu korišćenja nuklearnog oružja, vraćaju konceptu “ograničenog nuklearnog rata”.

SAD bi zato mogle da planiraju da napuste Sveobuhvatni sporazum o zabrani nuklearnih testova, saopštilo je Ministarstvo.

“Veliku zabrinutost izaziva što se SAD, u pristupu nuklearnom planiranju, vraćaju 60 godina unazad kad se supersilama činio prihvatljiv ograničen nuklearni rat između njih i da mogu da pobede”, rekao je zamenik direktora odeljenja za štampu ruskog mnistarstva spoljnih poslova Artem Kožin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, sve je više znakova da Vašington želi da se odrekne obaveza prema Sveobuhvatnom sporazumu o zabrani nuklearnih testova, prenosi Tass.

“Izjave američkih zvaničnika jasno su žele da opravdaju širenje arsenala nuklearnog oružja Pentagona radi projekcije vojne sile širom sveta”, rekao je on.

Takvim akcijama, kako navodi, SAD smanjuju prag za upotrebu nuklearnog oružja.

2 COMMENTS

  1. Pa oni nikad nisu ni izlazili iz hladnog rata,uvek hladan a često vruć po zemljama koje je trebalo okupirati i polako prilaziti na granice Rusije.Taj vrući pristup USA bankarsko teroristickog režima vidimo svud po svetu.idu po svetu i sve pale,a iza njih Rusi ponegde gase.Ako se bandi neotme šibica oni će još stotinama godina terorisati svet a velika verovatnoća da će u pogodnom trenutku uspeti i u Rusiji,zato ih treba što brže eliminisati

  2. Amere što pre eleminisata i izolovati, napraviće veliku štetu planeti i čovečanstvu, to mogu Rusi i Kinezi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here