Tanjug
Dmitrij Medvedev

Borba protiv terorizma u Rusiji će se nastaviti, taj kurs države nikada se neće promeniti. To je poručio bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev.

– Borba protiv terorizma u Rusiji će biti nastavljena, to je kurs države koji ne podleže reviziji – rekao je Medvedev, sada na funkciji zamenika predsednika Saveta za bezbednost RF.

On je to rekao u razgovoru putem video-konferencije s liderom Severne Osetije Vjačeslavom Bitarovim, dodajući da se to tiče i te republike.

Osujećen teroristički napad u Moskvi

Koliko juče, snage Federalne snage bezbednosti sprečile su u Moskvi teroristički napad na javnom mestu.

Masakr je pripremao migrant iz Srednje Azije.

– Federalna služba bezbednosti Rusije, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Istražnim komitetom, presekla je aktivnost člana terorističke organizacije koja je planirala da izvrši teroristički napad u Moskvi – navedeno je u saopštenju.

Za poslednjih 10 godina sprečeno – 160 napada

Direktor FSB Aleksandar Bortnjikov je sredinom juna podneo izveštaj o radu predsedniku Rusije u kojem se, između ostalog, navodi da je u poslednjih deset godina u Rusiji sprečeno 160 terorističkih napada.

– Za 10 godina, pored osujećenih terorističkih napada uspeli smo i da sprečimo 698 drugih manjih terorističkih aktivnosti – naveo je on.

Kako ocenjuju mediji, pod ostalim terorističkim aktivnostima smatra se vrbovanje novih terorista, širenje terorističke ideologije, ali i obuka terorista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here