Tanjug
Alw

“Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumevanje i zaštitu, ako bude potrebno”, rekao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin u govoru na prijemu povodom državnog praznika – Dana Rusije – i za oproštaj povodom završetka diplomatskog mandata.

– Nije mnogo zemalja u svetu koje bi, kao Rusija i Srbija, tokom vekova podržavale i razumevale jedna drugu, koje su i danas posvećene unapređenju i širenju bilateralnih veza. Uveren sam da će naša saradnja postati još bogatija i dinamičnija – rekao je Čepurin.

Dvanaesti jun je dan kada svi Rusi dele najsvetlija, najdublja osećanja: aktivnu ljubav prema otadžbini, ponos, odgovornost za sadašnjost i budućnost Rusije. O tome je danas govorio u svojoj čestitki predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin, podsetio je ambasador Čepurin.

– Cenimo svoju istoriju, svoje tradicije. Verujemo u srećnu budućnost naše zemlje. Činićemo sve radi toga. Za mene je ovaj prijem poseban. Završavajući svoj boravak u Beogradu, toplo mislim na mnoge srpske prijatelje i drugove, sa kojima sam imao sreće da se družim po službenoj dužnosti, ali i u svakodnevnom životu. Biti u Srbiji sedam godina na funkciji ruskog ambasadora je odgovoran, plemenit i zahvalan posao, a i poučan – rekao je on dodajući da je svoju ljubav prema Srbiji pretočio u knjizi eseja o Srbiji i Srbima, koja će biti objavljena u Beogradu i u Moskvi odmah po završetku njegove misije.

Prvi primerak knjige na ruskom jeziku Čepurin je poklonio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga je rekao da je njegovu podršku osećao tokom godina službovanja u Beogradu i koji je izuzetno mnogo uradio za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

Na prijemu, kojem su prisustvovali predsednik Srbije, premijerka Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Nenad Popović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, patrijarh Irinej, kao i predstavnici diplomatskog kora, javnog i kulturnog života Srbije, nastupio je čuveni Kubanjski kozački hor.

13 COMMENTS

    • uzdaj se u se i svoje kljuse-ali činjenica je da nemamo nikog ko bi nas zaštitio.Oni su nas podržavali u UN ali da će slati svoje ljude da ginu zbog nas ne verujem.A i ko bi.

    • Ja koliko se secam, tada je bio na celu pijani Jeljcin – koji je inace prodao vecinu tajni i interesa same Rusije za saku dolara. Ono sto se ne prica je da je bukvalno svrgnut sa vlasti nedugo potom.

  1. Za vreme mandata Čepurina USA bankarski režim je vrtoglavo uspeo da zaokruži okupaciju Srbije.Nadajmo se da Putin šalje sposobnog čoveka koji neće tolerisati laži cijaške vlade republike Srbije.Ćepurin je dao preporuku Putinu da lažljivom da orden,zato što je lažljivi to tražijo ,obećavši putinu da neće u NATO,a pošto njegova obećanja su bezvredna videćemo šta će biti sa ovim .Mesec dana pre dobivanja ordena lažljivi daje izjavu da bi bio srećan ako dobije orden Nevskog.To se naziva indirektno traženje ordena.Postoje priče da je insistiro kod Milorada Dodika da hormonski poremećena osoba dobije odlikovanje Republike Srpske i to na dan Republike Srpske,koji je i dobila.

    • Ето знао сам! Овде можеш да пишеш на свим могућим језицима (не може Арапски, хвала Богу) али не можеш да пишеш Српски и Руски. Па нашта ово личи? Ко плаћа ове Вести?

  2. Ma , odlepite Rusi od nas , nismo jedni drugima potrebni. Mi pripadamo Evropi, njenim vrednostima, nikada nas sa vama, nije spajalo apsolutno ništa, sem katastrofalne ideologije.

    • Шок, баш ти хвала на савету. Та катастрофална идеологија није дошла из Русије. Измислили су је Швабе и Енглези да се сервира Словенима и уназади их пола века, што се и десило. Ратови које Германи воде против Словена су подмукле свињарије. Такав је био и задњи Балкански рат. Зар нико нема кући будилник???

  3. Pa već su slali i to kakve. Srbija kao da je zaboravila šta je bilo u Bosni i Hercegovini,
    republici bratsva i jedinstva u kojoj nam jedino ruska braća priskočiše u pomoć. A ono
    istorijsko NE smradovima i njihovoj rezoluciji o genocidu je veliko kao majka Rusija !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here